Novi Sad
12.08.2011.
12:36 > 14:08
Poseta kreativnim radionicama i programima "Novosadskog dečijeg leta" umalo da ostane u lošem sećanju jednog sedmogodišnjeg dečaka, koji je pre dva dana bez znanja predavača sišao sa šestog sprata zgrade na Bulevaru Mihajla Pupina i izašao pravo na ulicu.  
  • Bora

    13.08.2011 14:13
    da pokušamo malo sa pozitivnim pristupom...?
    Baš mi je žao što vidim toliko ružnih komentara na račun deteta, kao i na račun vaspitača, potpuno su mi i jedni i drugi van pameti. Jeste, tako nešto nije smelo da se desi i treba ustanoviti ko je i na koji način odgovoran, da se to ne bi ponovilo. Inače želim da kažem da je Novosadsko dečije leto divna stvar, da se zahvalim ljudima koji ga organizuju i da izrazim nadu da će se sa tim nastaviti i narednih godina.
  • mama

    13.08.2011 12:08
    i ja
    i ja imam ćerkicu od šest i po godina i ne bih je ostavila samo tamo. Naime, vodila sam je na Raspustilište i dok je ona bila u učionici, sedela sam u holu ispred i čekala da se završi. Na kraju krajeva te radionice nisu namenjene za tako malu decu, koja bi bila bez nadzora roditelja. I uvek su drugi krivi, a nikad roditelji. Pa dobro gde je bila ta vaša slušateljka što se javila. Što nije čekala ispred učionice, na kraju krajeva, ona je prihvatila da vodi tuđe dete u grad...
  • novosađanka

    13.08.2011 00:14
    A na Štrandu?
    Od ovoga se sad pravi drama,a što na Štrandu spasioci stalno imaju problema zbog dece koja se izgube jer ih RODITELJI ostave bez nadzora-to nikom ništa.Te roditelje niko nije pozvao na odgovornost, niti ih je stavio u vesti na sajtu.
    Nisam vaspitačica.
  • ?

    12.08.2011 16:13
    I ja imam dete od sest godina
    A sta mislite kako organizator zamislja da jedan vaspitac cuva dvadesetoro dece koji nisu tim, koji se ne poznaju medjusobno, koji su uzrasta od 6-7 godina, koji jedni drugima ni imena ne znaju? Koji su prvi put u toj zgradi? Zasto nema asistenta? Vidim da u komentarma krivite dete, a hocete li poveriti svog sestogodisnjaka na cuvanje ovakvoj organizaciji? Ja ne bih, hvala lepo!
  • Anna

    12.08.2011 15:06
    Ko je bre odgovoran, ako vaspitaćice nisu? Ko je organizovao to dečje leto? Ta usluga se plaća,pa kad im poverite dete, treba da bude bezbedno. Treba im zabraniti da to organizuju, kad ne umeju da rade kako treba!
  • hm

    12.08.2011 14:32
    ili/ili
    ili je izasao sam ili s grupom dece i roditelja
    ne moze oba
    i bez obzira da li prati vaspitac ili dete ili ide sam mora se javiti, to je prvo i osnovno, bez obzira na uzrast
    to nauce u vrticu, pogotovu u tom uzrastu
  • Ana

    12.08.2011 13:05
    Pa i nije bas tako mali da ne zna sta je gore a sta dole! Meni se cini da je malac hteo malo avanture koja se otela kontroli.
  • 1 NS

    12.08.2011 12:53
    Bajke
    Tolika zaostalost ne dolikuje sedmogodišnjem detetu; nemoguće da je hteo da se popne 1 sprat gore, a da je završio 5 spratova niže. Nego je samo hteo da prošeta gradom. I uspeo je, pa će mu ostati u dobrom sećanju.
  • jatzans

    12.08.2011 12:49
    Neprijatno iskustvo za sve, a naročito za dečaka. Ali pitam se nešto. Kako se zamišlja odlazak jednog deteta iz grupe u WC? TAko da svaki put vaspitač/ica ili voditelj/ica radionice ide za detetom i ostavlja grupu bez nadzora. Naravno da je u redu da vršnjak ode sa njim/njom do toaleta, jer je takva vrsta vršnjačke pomoći odlična. Dete je očigledno otišlo samo, a ne u pratnji deteta i to je jedini propust.
    Sam je išetao? O kakvom poznavanju pravila ponašanja kod ovog deteta pričamo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna